2843029290-1 Μεγάλου Αλεξάνδρου 10, Σητεία, Λασιθίου stafidik@otenet.gr
hero image

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Εμπόριο & πώληση ελαιόλαδου Σητεία Λασίθι
_____

λίγα λόγια για εμάς
 

Ο ΑΣΕΣ Σητείας ιδρύθηκε το 1929 από σουλτανινοπαραγωγούς με σκοπό την εκμετάλλευση της σταφίδας της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης σταφίδας με αποτέλεσμα την επιτυχημένη εξαγωγή του προϊόντος σε Αγγλία, Ρωσία καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης. Σταδιακά ωστόσο, η ζήτηση της σταφίδας μειώθηκε, με αποτέλεσμα τη δεκαετία του 1970, η παραγωγή να περιοριστεί στους 7.000 τόνους ετησίως. Έτσι, οι παραγωγοί στράφηκαν σταδιακά στην καλλιέργεια της ελιάς, αντικαθιστώντας τα αμπέλια τους με ελαιόδεντρα. Το 1976, ο Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας ίδρυσε το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιολάδου και σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Απαριθμεί 1.274 φυσικά μέλη, ενώ ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ελαιοπαραγωγών φτάνει τους 1.500.

Η κύρια δραστηριότητά του Συνεταιρισμού είναι η παραγωγή, μεταποίηση και  εμπορία ελαιολάδου σε πολυάριθμες περιοχές της χώρας.

Ο Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας εφαρμόζει ένα μοντέλο ποιοτικής γεωργικής παραγωγής με την στήριξη της επιστήμης, που αξιοποιεί τους καρπούς, χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον και να βιάζει τη φύση. Αποτέλεσμα της σύγχρονης ελαιοκομίας είναι η παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου Κρήτης. Το ελαιόλαδο παράγεται με φυσικές διαδικασίες και εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες ποιότητας και ελέγχου και σε επίπεδο  παραγωγών (ολοκληρωμένη διαχείριση, αναλύσεις καρπού, εκπαιδεύσεις παραγωγών κλπ) αλλά και στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού ώστε το τελικό προϊόν να είναι ποιοτικό και χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων.