2843029290-1 Μεγάλου Αλεξάνδρου 10, Σητεία, Λασιθίου stafidik@otenet.gr

 

Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΤΑΦΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ο ΑΣΕΣ Σητείας ιδρύθηκε το 1929 από σουλτανινοπαραγωγούς με σκοπό την εκμετάλλευση της σταφίδας της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης σταφίδας με αποτέλεσμα την επιτυχημένη εξαγωγή του προϊόντος σε Αγγλία, Ρωσία καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης. Σταδιακά ωστόσο, η ζήτηση της σταφίδας μειώθηκε, με αποτέλεσμα τη δεκαετία του 1970, η παραγωγή να περιοριστεί στους 7.000 τόνους ετησίως. Έτσι, οι παραγωγοί στράφηκαν σταδιακά στην καλλιέργεια της ελιάς, αντικαθιστώντας τα αμπέλια τους με ελαιόδεντρα. Το 1976, ο Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας ίδρυσε το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιολάδου και σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Απαριθμεί 1.274 φυσικά μέλη, ενώ ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ελαιοπαραγωγών φτάνει τους 1.500.

Η κύρια δραστηριότητά του Συνεταιρισμού είναι η παραγωγή, μεταποίηση και  εμπορία ελαιολάδου σε πολυάριθμες περιοχές της χώρας.

Τηλέφωνο: 2843029290-1, 2843028800

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Ο Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας

Ο Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας

εφαρμόζει ένα μοντέλο ποιοτικής γεωργικής παραγωγής με την στήριξη της επιστήμης, που αξιοποιεί τους καρπούς, χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον και να βιάζει τη φύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΙΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΤΙΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ../../..

Μάθετε περισσότερα
Ο.Ε.Φ. Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας

Ο.Ε.Φ. Αγροτικός Σταφιδικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σητείας

Σε νέα εποχή ο ΑΣΕΣ Σητείας, με την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου Κρήτης - Δυναμική συνέχεια για τον ΑΣΕΣ Σητείας με το Πρόγραμμα ΟΕΦ

Μάθετε περισσότερα